SERPENS Borászat
SERPENS TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS DÍSZDOBOZBAN 2017
2017
Fehér
Aszú
Furmint
Édes
Magyarország
Tokaj-Hegyalja
10 % Vol.
0,5 L
12,00 C
182 g/L
Vinifikáció:
A 2017-es október, kifejezetten kedvezett a jó minőségű aszú képződésnek így a Király-hegy dűlőből a Furmintról kiváló aszúszemeket gyűjtöttünk, melyből elkészítettük pincészetünk első aszú borát.
Az aszúszemek feltárása, furmint alapborral történt, majd a présben 16 órás áztatás után egy kíméletes préselés történt.
Az erjesztés hordóban ment végbe, melyből 40 % új hordó volt.
Az érlelés 40 hónapig az erjesztéshez használt hordókban történt a sátoraljaújhelyi Ungvár pincerendszerben található pincénkben történt, mely az UNESCO Világörökség –hez tartozik.
Palackozás után 6 hónap palackos érlelést követően kezdődött meg az értékesítése, a palackok érlelése szintén a pincében folytatódik.
Kóstolási jegyzet:
Színe világos szalmasárga.
Illatban az aszalt gyümölcsök kavalkádja az, ami először eszünkbe jut. Elsősorban aszalt ananász, mangó, valamint erőteljes sárgabarack jegyek jellemzik.
Ízében lendületes, az érett gyümölcsösség, mint fő vonal itt is jellemző, az sárgabarack dominál, és ezt kiegészíti egy fűszeres és mézes jelleg. Utóízben savai ismét a frissességet teszik előtérbe.
Lendületes igazán koncentrált, ugyanakkor a savainak köszönhetően nem nehéz.
Kivételes bor melyet még akár évtizedekig élvezhetünk.
13 200 Ft
Egységár: 26 400 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
Vinifikáció:
A 2017-es október, kifejezetten kedvezett a jó minőségű aszú képződésnek így a Király-hegy dűlőből a Furmintról kiváló aszúszemeket gyűjtöttünk, melyből elkészítettük pincészetünk első aszú borát.
Az aszúszemek feltárása, furmint alapborral történt, majd a présben 16 órás áztatás után egy kíméletes préselés történt.
Az erjesztés hordóban ment végbe, melyből 40 % új hordó volt.
Az érlelés 40 hónapig az erjesztéshez használt hordókban történt a sátoraljaújhelyi Ungvár pincerendszerben található pincénkben történt, mely az UNESCO Világörökség –hez tartozik.
Palackozás után 6 hónap palackos érlelést követően kezdődött meg az értékesítése, a palackok érlelése szintén a pincében folytatódik.
Kóstolási jegyzet:
Színe világos szalmasárga.
Illatban az aszalt gyümölcsök kavalkádja az, ami először eszünkbe jut. Elsősorban aszalt ananász, mangó, valamint erőteljes sárgabarack jegyek jellemzik.
Ízében lendületes, az érett gyümölcsösség, mint fő vonal itt is jellemző, az sárgabarack dominál, és ezt kiegészíti egy fűszeres és mézes jelleg. Utóízben savai ismét a frissességet teszik előtérbe.
Lendületes igazán koncentrált, ugyanakkor a savainak köszönhetően nem nehéz.
Kivételes bor melyet még akár évtizedekig élvezhetünk.
Az évjáratról
Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.
Furmint
Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.