SERPENS Borászat

SERPENS TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS DÍSZDOBOZBAN 2017

Évjárat

2017

Szín

Fehér

Típus

Aszú

Szőlőfajta

Furmint

Szárazság

Édes

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

10 % Vol.

Kiszerelés

0,5 L

Fogyasztási hőmérséklet

12 C

Maradék cukor

182 g/L

Vinifikáció:

 

A 2017-es október, kifejezetten kedvezett a jó minőségű aszú képződésnek így a Király-hegy dűlőből a Furmintról kiváló aszúszemeket gyűjtöttünk, melyből elkészítettük pincészetünk első aszú borát.

 

Az aszúszemek feltárása, furmint alapborral történt, majd a présben 16 órás áztatás után egy kíméletes préselés történt.

Az erjesztés hordóban ment végbe, melyből 40 % új hordó volt. 

Az érlelés 40 hónapig az erjesztéshez használt hordókban történt a sátoraljaújhelyi Ungvár pincerendszerben található pincénkben történt, mely az UNESCO Világörökség –hez  tartozik.

Palackozás után 6 hónap palackos érlelést követően kezdődött meg az értékesítése, a palackok érlelése szintén a pincében folytatódik.

 

Kóstolási jegyzet:

 

Színe világos szalmasárga. 

Illatban az aszalt gyümölcsök kavalkádja az, ami először eszünkbe jut. Elsősorban aszalt ananász, mangó, valamint erőteljes sárgabarack jegyek jellemzik. 

Ízében lendületes, az érett gyümölcsösség, mint fő vonal itt is jellemző, az sárgabarack dominál, és ezt kiegészíti egy fűszeres és mézes jelleg. Utóízben savai ismét a frissességet teszik előtérbe.

Lendületes igazán koncentrált, ugyanakkor a savainak köszönhetően nem nehéz.

Kivételes bor melyet még akár évtizedekig élvezhetünk.

  • Gyümölcsös
  • Mézes
  • Barackos
  • Trópusi gyümölcsös
  • Ünnepi-különleges

13 200 Ft

Egységár: 26 400 Ft/L

Készleten

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Gyümölcsös
  • Mézes
  • Barackos
  • Trópusi gyümölcsös
  • Ünnepi-különleges

Vinifikáció:

 

A 2017-es október, kifejezetten kedvezett a jó minőségű aszú képződésnek így a Király-hegy dűlőből a Furmintról kiváló aszúszemeket gyűjtöttünk, melyből elkészítettük pincészetünk első aszú borát.

 

Az aszúszemek feltárása, furmint alapborral történt, majd a présben 16 órás áztatás után egy kíméletes préselés történt.

Az erjesztés hordóban ment végbe, melyből 40 % új hordó volt. 

Az érlelés 40 hónapig az erjesztéshez használt hordókban történt a sátoraljaújhelyi Ungvár pincerendszerben található pincénkben történt, mely az UNESCO Világörökség –hez  tartozik.

Palackozás után 6 hónap palackos érlelést követően kezdődött meg az értékesítése, a palackok érlelése szintén a pincében folytatódik.

 

Kóstolási jegyzet:

 

Színe világos szalmasárga. 

Illatban az aszalt gyümölcsök kavalkádja az, ami először eszünkbe jut. Elsősorban aszalt ananász, mangó, valamint erőteljes sárgabarack jegyek jellemzik. 

Ízében lendületes, az érett gyümölcsösség, mint fő vonal itt is jellemző, az sárgabarack dominál, és ezt kiegészíti egy fűszeres és mézes jelleg. Utóízben savai ismét a frissességet teszik előtérbe.

Lendületes igazán koncentrált, ugyanakkor a savainak köszönhetően nem nehéz.

Kivételes bor melyet még akár évtizedekig élvezhetünk.

Az évjáratról

Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.